Esteve Miralles, escriptor

Novel·les: 'El meu Amic' (2022), 'Retrobar l'ànima' (2013) i 'Núvols com' (2001). Poesia: 'Ulls al bosc' (2019) i 'Com si tinguessis temps' (2014).

ESTEVE MIRALLES

esteve-miralles-foto-bernat-puigtobella

Esteve Miralles Torner (1964) ha publicat els llibres de poemes Ulls al bosc (2019) i Com si tinguessis temps (2014). I és l’autor de les novel·les El meu Amic (2022, Angle, Premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana) i Núvols com (2001, Proa, Premi Fundació Enciclopèdia Catalana) i del dietari narratiu Retrobar l’ànima, premi Marian Vayreda 2012, publicat per l’editorial Empúries el gener de 2013, i amb una segona edició del mes d’abril del mateix any.

Com a traductor de poesia, ha versionat Quan escampi, de Borís Pasternak (2020), i Venjança i altres poemes (2014), una antologia de la poesia d’Alexandr Blok. Aquests dos volums, els ha traduït conjuntament amb Ricard San Vicente. Ha divulgat, també, entre d’altres, versions de la poesia de Jane Austen (2020).

En l’àmbit escènic, ha estrenat diverses traduccions teatrals (Shakespeare, Molière, Camus, Pinter), llibrets de musical (com a lletrista: Gaudí i Paradís, ambdós guardonats amb el Premi Butaca a Millor Musical de l’any) i dramatúrgies d’adaptacions literàries.

Col·labora com a professor amb l’Aula d’Escriptura de Girona, i imparteix cursos de narrativa i teoria de la comunicació (Universitat Ramon Llull).

Podeu consultar-ne un cv ampli aquí.

Podeu contactar-hi a: estevemirallestorner@gmail.com

2 comments on “ESTEVE MIRALLES

  1. Pepa Sala Morunet
    3 Novembre 2017

    es com retrobar vells enemics o pitjor, els seus fills, costa apartar l’odi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: