Esteve Miralles, escriptor

Novel·les: 'El meu Amic' (2022), 'Retrobar l'ànima' (2013) i 'Núvols com' (2001). Poesia: 'Ulls al bosc' (2019) i 'Com si tinguessis temps' (2014).

Blok: dijous 12 de juny a l’Alibri!…

Presentem a Barcelona l’antologia Venjança i altres poemes, d’Aleksandr Blok, que hem seleccionat i traduït conjuntament amb en Ricard San Vicente. A l’acte llegirem alguns dels poemes aplegats, i el professor Ivan Garcia ens introduirà a la figura i a l’obra de Blok. L’Ivan ha escrit, amb en Ricard, el pròleg del llibre i ha traduït el text “Sobre la missió del poeta”, que incorporem com a annex, una conferència que Blok va dictar en honor de Puixkin i que ha esdevingut el seu testament literari i el testimoni més exacte de la seva poètica.

La cita és el dijous 12 de juny, a les 7h del vespre, a la llibreria Alibri (Balmes/Gran Via). El llibre, en edició bilingüe, l’ha publicat Adesiara Edicions, i ha estat distingit amb un ajut de l’Institut de la Traducció de Rússia.

Maquetación 1La coberta incorpora una imatge del pintor Vrúbel, que Blok esmenta al poema “Venjança”: “Qui té viu un record de vaguetat encesa/ és un estrany, no un home com els altres:/ tota la vida que serà un poeta;/ hi ha un tremolor sagrat que l’embolcalla,/ pot quedar mut, i sord i cec quan toqui,/ té com un déu que li reposa dintre,/ i qui li causa estralls és un Dimoni/ semblant a aquell que Vrúbel tant estima…”

A Vilaweb han publicat un text meu titulat “Per què Aleksandr Blok?”, al costat d’una petita mostra del llibre: podeu llegir-ho aquí. I fa uns dies, el professor Jordi Llovet va firmar aquesta ressenya elogiosa de l’antologia a les pàgines del “Quadern” del diari El PaísJorid_Llovet-ElPais2014-05-15

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20 Mai 2014 by in Blok and tagged , , , , , .
A %d bloguers els agrada això: