Esteve Miralles, escriptor

Novel·les: 'El meu Amic' (2022), 'Retrobar l'ànima' (2013) i 'Núvols com' (2001). Poesia: 'Ulls al bosc' (2019) i 'Com si tinguessis temps' (2014).

Retrobar l’ànima a Masquefa!

IMG_7332

Amb Maria Martínez Vendrell, Josep M. Benet i Jornet, i Enric Gallén, hem presentat el dietari Retrobar l’ànima a Masquefa (23/2/2013). L’acte l’ha organitzat la societat recreativa L’Alzinar, i ha tingut lloc a la sala d’actes de la biblioteca de l’Ajuntament, que ha quedat plena fins dalt!… Les intervencions dels convidats han estat seguides amb molt interès, i els assistents han fet preguntes i comentaris sobre el llibre en un ambient distès i cordial.

(La nova biblioteca es troba situada en un dels edificis de l’antiga fàbrica Rogelio Rojo, un conjunt modernista industrial amb molta vida incorporada. Durant molts anys, al costat de tanta i tanta gent de la vila, hi va treballar el meu pare, i va ser el motiu pel qual la meva família es va traslladar a viure a Masquefa, just un any abans de néixer jo. Entre els assistents, hi he retrobat amics d’infantesa i adolescència, companys de partits de hockey, i bones amistats tant meves com de la meva família. Moltes gràcies a tots!)

Algunes notes del que recordo de l’acte… Maria Martínez ha parlat, com a psicòloga, de la importància de donar veu a la nostra ànima, entesa com un espai en què s’acullen les nostres vivències. L’escriptor Josep M. Benet i Jornet ha subratllat que es tracta d’un llibre “diferent”, alhora “complex i molt absorbent, que t’atrapa no saps com”. I el doctor Enric Gallén, catedràtic de literatura de la Universitat Pompeu Fabra, ha situat Retrobar l’ànima en el context de la tradició dietarística catalana, al darrere d’autors com Josep Pla, Feliu Formosa, Enric Sòria o David Vilaseca.

L’actor Xavi Idáñez (de la companyia Teatre al Detall) ha llegit, i ha interpretat, uns fragments del llibre. I, mentre he firmat llibres (gràcies a tots els que us heu esperat pacientment!), pel que he pogut veure i sentir, les converses a peu dret han continuat animadament, encara una bona estona.

Gràcies a tots pel vostre suport!… I visca Masquefa!

E.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: